Home » Aktuality » Spací domeček

Spací domeček

Proč a jak jsme stavěli spinkací domeček pro děti?

Naše zázemí je tvořeno jurtou, která má od léta novou podlahu a vyčištěné plachty. Během 4-letého provozu jsme však zjistili, že potřebujeme ještě jedno oddělené a klidné místo, kde by mohly malé děti nerušeně odpočívat. Přemýšleli jsme o druhé jurtě navázané na tu první, ale situace se velmi rychle vyřešila jinak. 🙂

Byli jsme moc rádi, když nám byl Vargovými přislíben dar zahradního domečku. 🙂 Krom toho jsme si zvládli domluvit dobovolníky ze společnosti SAP a to na dva říjnové dny.

Domeček jsme rozebírali jeden říjnový  pátek v pěti dospělácích (rodiče dětí z lesního kubu) s pomocí 3 menších dětí. Přesun se konal v sobotu ve 3 dospělácích. Brigádníky jsme měli domluvené na středu a pátek asi za 14 dní po odvozu. Měli jsme za to, že stavbu zvládneme během dvou dnů dokončit.

Ve středu jsme s doborovolníky ze SAP zvládli vykopat díru pro základové lůžko a vysypat ji štěrkem. Tento základ jsme pak ještě v pátek trochu upravovali a pokrývali dlaždicemi. Následně se nám podařilo smontovat základový rošt a položit palubkovou podlahu. Menší část páteční skupiny pracovala ještě na opravě okapu u záchodků, natírání zahradních židlí a kompletování okenních a dveřních rámů k domečku. Děti navštěvující lesní klub měly v tyto dny náhradní program. Ve středu pobývali na zahradě u jednoho klubového kamaráda a v pátek jsme navštívili jeden z Hostivických statků, kde se mohly děti podívat na hospodářská zvířata, a nakrmit je či si je pohladit.

Domeček jsme během brigád se SAPem nedokončili a tak bylo třeba domluvit další rodičovskou brigáda která se konala v neděli 4. 11. Horáčkovi s Šebym zvládli postavit domeček, doplit štěrk na místa kde ho ještě trochu chybělo, a maminka Gábina se postarala o správné nasměrování chodníčku k momentálnímu vchodu do jurty.

Posledním krokem je pak izolovat střechu, vzhledem k tomu že takovéto práce děláme velmi neradi při provozu lesního klubu je třeba opět nasměrovat práce na víkend. Věříme však že izolaci střechy zvládneme do 18.11.

Pak už nás čeká jen zútulnění a vybavení a děti mohou začít domeček pro svůj odpočinek používat.

Kolik vlastně stojí taková darovaná stavba?

Co jsme si úplně dobře neuvědomili bylo kolik nás takový přesun domečku bude stát. Dovolte nám tedy zveřejnit kalkulaci:

35000,- Kč           Darovaný materiál na zahradní domeček (cena kdyby byl domeček nový)
10560,- Kč           Dobrovolnická činnost ( 88h x 120 Kč účast dobrovolníků je pro nás sice zdarma ale má jistě svou cenu)
1000,- Kč             Dovoz materiálu na stavbu vlastním autem brigádníků
1000,- Kč             Darovaná dlažba na základové lůžko

47560,- Kč              Celková cena daru v podobě práce a materiálu

12220,- Kč         Mzda zaměstnanců EnviKlubu HURÁ VEN (47h x 260 Kč, komunikace, příprava, účast na brigádách včetně odvodů státu)
7000,- Kč          cena střešní krytiny zbytek použijeme na opravu střechy záchoda a kůlny
3400,- Kč          4 m krychlové štěrku pro základové lůžko
2000,- Kč          impregnace dřeva a obnova ochranného nátěru
1500,- Kč          nové lišty na střechu, které je potřeba dát místo těch poškozených
1000,- Kč          dovoz darovaného materiálu pronajatým autem (dlaždice)

27120,- Kč          toto je tedy částka, kterou EnviKlub HURÁ VEN zaplatí celkem za náklady spojené s převozem doplněním poškozeného materiálů a novou kompletací stavby

Uvítáme dary, které nám pomohou uhradit vynaložené výdaje, tak abychom finance mohli použít opět pro provoz klubu (slavnosti, tvořivé činnosti mzdy lektorů). Milí dárci, ozvěte se na enviklub@hura-ven.cz nebo na tel 775329922. Nebo použijte dárcovský widget v pravé části stránky.

Na přijatý dar můžeme vystavit potvrzení pro odpočet od základu daně na konci roku.

Comments are closed.