Home » Aktuality » Stavba podlahy

Stavba podlahy

Tak jsme to zvládli… během týdne se nám podařilo vystěhovat jurtu, uspořádat vědecký program pro děti, složit jurtu, odvézt věci i konstrukci pryč a rozebrat starou podlahu. Uffff!!! Musím říci , že to bylo opravdu napínavé, jelikož nás velmi tlačil termín stanovený stavitelem. Moc děkujeme rodičům stávajícím i novým, kteří nám přišli na pomoc. Moc děkujeme za Vaše příspěvky, které nám pomohou překonat červencový finanční výpadek.

Napětí vyvrcholilo v pátek ráno, kdy s námi přestal komunikovat objednaný bagrista s bagříkem se zemním vrutem na kopání děr. Nový pracant se sháněl o svátcích velmi obtížně a náhradní řešení s ručním motorovým zemním vrtákem už také nepřicházelo v úvahu. Dobrý konec příběhu zajistil pan Černý z Ohrobce – zajel k nám v sobotu odpoledne po práci na Baranově a tím nám vytrhl trn z paty. MOC A MOC Děkujeme za vstřícnost a dobře odvedenou práci.

V pondělí 9. 7. začal Radek Krejča s s kolegou podlahu zhotovovat. Do připravených děr zasadili 50 akátových kůlů, A jen co je hezk.y udusali, hned se pustili do výroby roštu pro podlahu. Zahradou školky zněl maflík a motorovka a hvízdalo pneumatické zatloukadlo hřebíků. Velmi děkujeme panu Beranovi za poskytnutí elektrické přípojky, bez šťávy bychom se totiž nikam nehli.

Během pondělka jsme se také snažili dodělat nějaké restíky z minulého týdne. Pálili jsme slámu, třídili zbytky dřeva na použitelné a nepoužitelné, zachraňovali jsme ještě nějaký kačírek z jam. Šeby vytvořil držák mýdla k várnici, sušili jsme seno. Dvě maminky přišly a pomáhaly vyplít záhony. Den ubíhal v příjemném tempu. Pokračování příběhu nové podlahy příště…

Comments are closed.